Офицерите от запаса отблеязаха праника на МВР (СНИМКИ)

Офицерите от запаса отблеязаха праника на МВР (СНИМКИ) - E-Burgas.com

139-тата годишнина от създаването на МВР и професионалния празник на служителите във вътрешното ведомство бяха почетени и от представители на Областния и общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Бургас.

Заместник председателя на Областния съвет на съсловната организация – Костадин Русенов, председателят на Общинския съвет на СОСЗР – Бургас – подп. Атанас Великов, членът на Ревизионната комисия към Общинския съвет на СОСЗР – Бургас – подп. Петко Апостолов и техническия секретар на Общинското ръководство на надпартийната организация – мичман Неделчо Робев поднесоха цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители, като по този начин изразиха съпричастността си към подвига на героите от МВР, пожертвали живота си в името на дълга и Отечеството.

Четиримата мъже отдадоха чест пред паметника и си припомниха славните дни от близкото минало, когато и пред тях са стояли проблеми, свързани с опазване сигурността и спокойствието на гражданите и отстояване на правата и свободите им.

Заместник председателя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Бургас - Костадин Русенов припомни, че днешните членове на запасното войнство са морално задължени да се освободят от личните амбиции и пристрастия, за да изведат съсловния съюз от статуквото и да възстановят неговия социален статус и уважение, каквито са имали военно-патриотичните организации преди тяхното закриване през 1945 год.

 Към думите му се присъедини и подп. Атанас Великов - председател на Общинския съвет на СОСЗР – Бургас, който заяви, че основен приоритет на бургаската структура е формирането на позитивни нагласи на обществото към дейността на Съюза и като цяло към запасното войнство, явяващо се жива връзка между народа и структурите по сигурността. Подп. Великов изтъкна още, че от огромно значение е и включването на представители на Съюза в сферата на военно-патриотичното и родолюбиво възпитание на подрастващото поколение, на чиито плещи след години ще тежат ангажиментите по опазване на реда и спокойствието в България.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини