Одобриха първите 10, които ще развиват артистичния и бизнес потенциал на "Богориди"

Одобриха първите 10, които ще развиват артистичния и бизнес потенциал на

Интересни и атрактивни проекти ще развиват творческия и предприемачески потенциал на Бургас 

Десет са кандидатите, които ще станат първите участници в Мрежата на сетивата и ще бъдат подкрепени в желанието си да развият артистичния и бизнес потенциал на града.

Инициативата на Община Бургас - БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата, която подкрепя хората на изкуството и предприемачите да възродят артистичното сърце на града, бе посрещната със сериозен интерес и предизвика творческата енергия на бургазлии, да предложат арт и предприемачески инициативи.

Сред одобрените проекти са изключително интересни и перспективни творчески идеи на привлекателни места - художествени галерии, арт и обучителни центрове, модерни и популярни места за забавления - барове и ресторанти, сцени за събития на открито, като предложените дейности включват творчески работилници, арт пърформанси, импро театър, кулинарни фиести и много музикални и артистични дейности.

 

Ето кои са първите 10 участника в БУЛЕВАРТ: 

 

1. Арт къща ЛаМалена

Предлага атрактивна трибуна и подходящо място за работата на  дизайнери, художници, и артисти. Ще бъдат организирани творчески работилници със съдействието на български и бургаски художници и приложници.

2. Фермерски пазар

"Хранкооп - Бургас" ООД , дружеството представляващо и организиращо  Фермерския пазар на Славейковото пазарче ще организира различни творчески работилници, музикални събития и артистични прояви.

3. Галерия "НЕСИ"

Има амбицията да представи съвременното българско изкуство в неговото разнообразие, без да се ограничава от техники, жанрове и поколения.

4. "ВКУСНИ КАТМИ"

Собствениците и приятелите на заведението ще организират музикални и други арт събития на импровизирана открита сцена.

5. "ТЕЗГЯХ" - хлебарна и пекарна

Ще организира фото изложба и представяне на продукти в отворена работилница на тема: "Хляба на Бургас", "Празници и семейни традиции в приготвянето на печива".

6. Бар "Кардамон" 

Мястото ще се превърне в център за провеждане на артистични прояви с участието на диджеи, музиканти и изпълнители, танцови-салса партита, стрийт денс шоута, импро театър, тематични кулинарни вечери.

7. Кафе-бар "Барбоса"

Ще организират музикални вечери с гост музиканти на живо или диджеи, изложби на съвременни български творци, иновативни събития.

8. "Ti Bar & Kitchen"

Ще съчетаят вкусната храна и богатия избор на напитки с културни събития, фотоизложби и музикални вечери.

9. Център за работа с деца "Френе"

Предлагат събития за деца и техните родители, които развиват езиковите и комуникативни умения, пространственото и логическо мислене, социалната и емоционална интелигентност, творчески игри, литературни работилници.

10. #HashtagSTUDIO - The Culture Club

Мястото е дом на културната, артистичната и образована част от младото и космополитно поколение на града.  Като акцент ще бъдат моноспектаклите, алтернативната unplugged музика и комедийното шоу.

Седем от одобрените участници в БУЛЕВАРТ - Мрежата на сетивата ще получат финансиране между 2050 и 4200 лв., в зависимост от бюджета на проектното им предложение, а трима от участниците се финансират изцяло със собствени средства. Всички участници в БУЛЕВАРТ ще бъдат подкрепяни активно с комуникационните и административни инструменти на Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини