Очарователната Станимира Грег отбелязва рожден ден с изложба

Очарователната Станимира Грег отбелязва рожден ден с изложба - E-Burgas.com

Огнена, магнетична, очарователна, талантлива…Това са само една малка част от думите, с които можем да опишем звездния ни рожденик днес -  Станимира Грег.

Типично в нейн оригинален стил, тя ще отбележи своя ден с изложба, в която включва над 30 впечатляващи украшения. В интригуващата експозиция  „Дантелени откровения“ Станимира остава вярна на своя неподражаем стил - колиетата и обеците са изработени от рециклирани и еко материали - пластмаса, стъкло, дантела.  А всеки детайл в нея е своеобразно произведение на изкуството.

Преди време пред нашето издание Станимира сподели, че именно пластмасата се оказва крайпътният камък в нейното творчество.  До този момент тя има редица самостоятелни изложби както у нас, така и в страни като Испания, Германия, Италия и САЩ.

А за тази тя казва: "Дантелени откровения" е безмълвна изповед, усещане за женственост и капчица лудост. Това е моят опит да разруша стената на общоприетото и смело да вървя по ръба на авангардното. Дантелата е малката черна рокля, която нежно обвива голото тяло на пластмасата".

Съчетанието на противоположности в типичния за бургаската дизайнерка стил, я открояват по един наистина неподражаем начин. За бижутата тя казва, че са онази липсваща частица, която карат жената да се чувства сигурна в очарованието си. И независимо дали се възприемат, като задължителен аксесоар, бижутата на Станимира Грег сами са се превърнали в галерия на изискаността. В тази галерия нищо не се повтаря и няма рамки.

Авторските шедьоври в  "Дантелени откровения" може да видите днес в зала "Христо Фотев" на културен център "Морско казино"  от 18.00 часа.

*А ние пожелаваме на Станимира изобилие от вдъхновение, силен творчески заряд и много, много здраве.  Продължавай да вдъхваш живот във всичко, до което се докоснеш и не спирай да мечтаеш!

Честит рожден ден, прекрасна Станимира Грег!

Коментари

Още от последните новини