Очаква ни един от най-топлите дни за седмицата

Очаква ни един от най-топлите дни за седмицата - E-Burgas.com

Днес ще е един от най-топлите дни за тази седмица. Над западните и централните райони денят ще е и много слънчев. На изток в часовете след обяд ще се заоблачи и на места е възможно да превали и прегърми. Още сутринта температурите са около и над 20 градуса, а максималните ще достигат от 34 до 39.

В 12 области в страната е в сила жълт код за опасно горещо време. Бъдете внимателни. По-прохладно ще е край морето, където термометрите ще показват до 27, 28 градуса, а морската вода вече е около 22 градуса. Следобед ще има кратки валежи.

Другото място, където ще може да избягате от горещините са планините. Времето там ще е слънчево и подходящо за разходки. Температурите в по-високите части ще са около 20 градуса.

И петък ще е слънчев и горещ. В югозападните райони е възможно температурите да стигнат до 40 градуса. През почивните дни от северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух. В следобедните часове на места се очакват и кратки превалявания. През новата седмица ще има  слънце и температури между 30 и 35 градуса.

Коментари

Още от последните новини