Оцеляла в катастрофа с благодарствен жест към бургаски лекари

Оцеляла в катастрофа с благодарствен жест към бургаски лекари - E-Burgas.com

Вие ми върнахте надеждата, направихте така, че да се преборя със стреса от преживения ужас и ми  помогнахте да се върна към нормалния си начин на живот. Това сподели бургазлийката Пролетина Манолова при срещата си със своите спасители – лекарите от Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас. На 25-ти април Пролетина пострада в катастрофа и бе откарана в Спешно отделение, а след това хоспитализирана под грижите на началника на Отделението по неврохирургия д-р Николай Недев и д-р Светослав Тодоров.

„Благодаря и на двамата за човешкото отношение, загриженост и професионализъм, който проявиха при лечението ми. Благодаря и на д-р Валентин Дилов, който ми помогна в първите минути след инцидента”, заяви Пролетина. Тя изненада лекарите с мил жест – икона на Св. Лука Кримски, който да закриля както тях, така и пациентите.

„Когато най-малко очакваш, може да те сполети най-лошото... Това се случи с мен на 25-ти април тази година, когато претърпях катастрофа. В началото дори не осъзнавах какво ми се е случило. Спомням си само страшната болка, невъзможността да се движа и съзлите, които се стичаха от очите ми. Не след дълго дойде линейка и ме откара в Спешно отделение. Помислих, че това е формална процедура и не предполагах какво ми предстои... Никога няма да забравя страха, който изпитвах, докато лежах в Противошокова зала, мислейки, че ще изляза от болницата само в инвалидна количка...”, разказва Пролетина.

Тя споделя и, че никога няма да забрави  усмивките  на лицата на лекарите, които са й вдъхнали кураж и спокойствие.

„Д-р  Тодоров дойде при мен поне десет пъти през първия ден, за да следи състоянието ми. Той и д-р Недев ми помогнаха да се изправа на крака и ми показаха, че мога да се движа самостоятелно”, споделя още бургазлийката.

След катастрофата има съмнения, че Пролетина е със  счупване на прешлен. Затова екипът действа бързо и не губи време. За радост  жената е с по-леки наранявания, които обаче изискват време за възстановяване. Днес тя вече води нормален начин на живот и е благодарна за грижите на лекарите.

Галерия
Коментари

Още от последните новини