Обявиха конкурс за изработка на лого за International Mathematics Competition

Обявиха конкурс за изработка на лого за International Mathematics Competition - E-Burgas.com

Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition) e едно от най-престижните в света, а за Бургас е чест да бъде негов домакин през следващата 2018 година. Това е и признание за усилията и средствата, които се инвестират за развитие на образованието тук.

Създадено през 2003 г., всяка година състезанието се провежда в различна държава. Една от неговите най-важни цели е да се създаде платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развие вече създаденото сътрудничество за представяне на иновативни методи за преподаване.

Освен, че ще предостави възможност на участниците да докажат своите математически способности и талант, състезанието също така ще се превърне в място за среща на различни култури, насърчавайки толерантността и приятелството.

Нашият град ще бъде домакин на състезанието в периода 1-7 юли 2018 г. По този повод Община Бургас обявява ученически конкурс за изработване на неговото лого. Задължителен елемент, който трябва да съдържа то, е абревиатурата на състезанието - BIMC 2018. Ако логото съдържа текст, той трябва да бъде на английски език.

В конкурса могат да участват ученици от всички възрасти и училища в град Бургас. Изпращайте вашите предложения във векторен формат и формат png в срок до 06.10.2017 г., включително, на следния адрес: 

[email protected]

(с копие до [email protected]  и [email protected])

За първо място е предвидена парична награда от 300 лв., а за второ и трето - предметни награди.

Коментари

Още от последните новини