Обвиненият в убийство Станислав: Не съм опасен, искам вкъщи!

Обвиненият в убийство Станислав: Не съм опасен, искам вкъщи! - E-Burgas.com

Бургаския апелативен съд го остави в ареста

Апелативен съд –Бургас не уважи жалбата на Станислав Василев за изменение на наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и потвърди определението на ОС – Ямбол от 22 февруари.

Това съобщиха от Бургаския апелативен съд Станислав Василев е привлечен в качеството на обвиняем това, че на 20 септември 2016 година в къща в село Люлин област Ямбол, действайки в съучастие в качеството си на извършител с Марио Михайлов от Бургас, по особено мъчителен начин и с особена жестокост умишлено е удушил Васил Петков също от село Люлин.

По време на съдебното заседание защитникът оспори извода за обосновано предположение Василев да е автор на престъплението, защото според него то се гради на показания на свидетели, които на се били очевидци на случилото се. Адвокатът се позова и на заключенията на две съдебно-психиатрични експертизи, които са изградили портрета на извършителя и това не е Станислав Василев. От своя страна младежът заяви, че няма намерение да се укрива, че не е общественоопасен и помоли за мярка „домашен арест“

След като се запозна със становището на прокурора, оплакванията в жалбата, материалите по делото и изслуша страните въззивният състав намери, че жалбата е неоснователна, а определеният постоянен арест е законосъобразен. Събраните по делото доказателства към момента не сочат нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение. Няма данни, които да разколебават извода, че е налице обосновано подозрение, че Василев е съпричастен към престъплението, за което е подведен под наказателна отговорност. Съдът счита, че е задържането на обвиняемия е законно и адекватно на събраните доказателства и повдигнатото обвинение.

Определението е окончателно.

Коментари

Още от последните новини