Обвинените касоразбивачи изнесли хиляди кутии цигари през дупка 40 х 50 см

Обвинените касоразбивачи изнесли хиляди кутии цигари през дупка 40 х 50 см - E-Burgas.com

Двамата обвинени дръзките обири в Бургас и Айтос – Злати Илиев и Пенчо Манов са пробивали дупки с размери около 40 на 50 см, през които са изнасяли откраднатите неща. Това стана ясно по време на днешното разглеждане на мерките им за неотклонение в Бургаския Окръжен съд.

Според прокуратурата двамата са действали изключително дръзко и професионално, като предварително са изготвяли планове за предстоящите обири, проучвали са ситуациите, ползвали са заглушителни устройства, набавили са си инструменти, с които пробивали дупки в стените.

Не така смятат техните адвокати, според които това е скалъпена история и събраните доказателства не могат да оправдаят повдиганите им обвинения. „Така като ги гледате двамата могат ли да изнесат над 1300 кутии цигари за кратко време през дупка 40 на 50 см?! И ако имаха милиони сега щяха ли да имат служебни защитници? Щяха да наемат най-добрите адвокати в Бургас“, заявиха адвокатите на обвиняемите.

Пенчо и Злати пък на няколко пъти бяха подканяни от защитниците си да повторят пред съдията, че са невинни и искат по-леки мерки, по преценка на съда. В крайна сметка съдия Даниел Марков бе безкомпромисен и потвърди най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че на двамата е повдигнато обвинение за кражба в особено големи размери, за което те могат да лежат между 10 и 20 години в затвора, както и цялото им имущество да бъде отнето. 

 

Коментари

Още от последните новини