Парадокс: Обвинен за трафик на бежанци край Бургас вече ще ги вози легално

Парадокс: Обвинен за трафик на бежанци край Бургас вече ще ги вози легално  - E-Burgas.com
снимка: epa.eu

Обвинен за нелегален трафик на бежанци спечели обществена поръчка на Главна дирекция "Гранична полиция" за транспорт на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната. Това установи съобщава Дарик, позовавайки се на свое разследване.

Договорът за наемане на автобус за превоз на мигранти е на стойност 195 580 лева без ДДС и за срок на изпълнение една година. Подписан е от директора на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов на 8 август т.г.  

42 дни по-рано, когато е течала процедурата за избор на изпълнителя на обществената поръчка, управителят на фирма "Еделвайс 0707" 34-годишният Григор Тошков Григоров от с. Алдомировци, община Сливница, е спрян за проверка от полицията на пътя Резово-Бургас в района на бившия Корабостроителен завод между Варвара и Царево. 

Григоров управлявал туристически автобус МАН със софийска регистрация, в който полицаите открити 65 чуждестранни граждани, сред които и деца, до един - без документи за самоличност. Нелегалните мигранти били от Афганистан и Ирак. 

Мъжът е задържан за 24 часа в полицията и срещу него е повдигнато обвинение по чл.281 от НК - за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават границата на страната. Районният съд в Царево му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Изненадващо само дни по-късно Окръжният съд в Бургас измени мярката му за неотклонение и го пусна под домашен арест. Григоров е присъствал на заседания на комисията - представители на Главна дирекция "Гранична полиция". 
 

Коментари

Още от последните новини