Обвинен в наркотрафик: Топят ме, за да скрият истинските покровители на канала

Обвинен в наркотрафик: Топят ме, за да скрият истинските покровители на канала - E-Burgas.com
[caption id="attachment_30784" align="alignleft" width="300" caption="Емил Атанасов /в средата/ преди днешното заседание"][/caption]

"Топят ме, за да скрият истинските покровители на наркоканала. Аз съм най-удобен". Така обвиненият в наркотрафик Емил Атанасов, обясни пред съда въвличането си в процеса. Днес той отново се изправи пред съда в обвинение, че е подбудил и организирал прекарването на 880 грама кокаин през пункта Малко Търново в края на 2010 г. Атанасов бе натопен от спипания с наркотика Пламен Михайлов.

Процесът върви към своя край, след като на днешното заседание Атанасов даде обяснения пред съдия Д.Марков за познанствата си с Михайлов. Веднага след това започна четенето на съдебните прении, а в по-късните часове се очаква и произнасяне на присъда.

Според Емил Атанасов няма друг по-удобен човек от него, с който Михайлов да си измие ръцете. Първо - автомобилът, с който Михайлов е хванат да прекарва кокаина е собственост на Емил Атанасов. Второ - двамата са пътували заедно във въпросния ден за Турция, пресекли са границата по едно и също време и провели няколко разговора.

" Сигурно така са му казали да каже. Подходяща жертва съм. Имам информация, че той е ходил в Латинска Америка, където е хващан и връщан в България с пасаван. Това може да се провери", заяви Емил Атанасов. По думите му с Михайлов били само познати. Той му продал една от колите си - "Сеат", няколко седмици преди Михайлов да бъде арестуван с наркотика. МПС-то обаче все още не било прехвърлено. Документите частично били оформени, но цялата процедура не се финализирала, разказа Атанасов.

"На 19 декември 2010 г. пътувах за Турция, заедно с Таня Гълъбова. Трябваше да закарам едни кучета в Турция/Атанасов твърди, че бизнесът му е свързан с продажба на кучета/. Пламен също каза, че ще пътува. Предложихме да го вземем с нашия автомобил, но той отказа. Каза ми: вече си имам кола, ще отида с нея. Въпреки това все пак се разбрахме да тръгнем заедно", допълни Атанасов.

Тримата пътували с двете коли, но на границата заради опашките се разделили. Повече така и не се видели. Дни по-късно Атанасов, който работи в Словакия, понечил да напусне страната, но бил спрян на границата. Тогава разбрал, че Пламен е хванат с кокаина и тъй като колата, с която е прекарана пратката, все още се водила на негово име, трябвало да се върне обратно в Бургас, за да бъде разпитан. Според Атанасов той дал показания пред разследващите. Попитал дали може да се прибере в Словакия, където живеел и имал бизнес. Отговорили му, че няма проблем. За всеки случай оставил и свой телефон. Хем да го потърсят ако има раздвижване по случая, хем да донесе от Словакия далматинец на един от полицаите, провели разпита. Никой не му се обадил - ни за куче, ни за нови показания.

Половин година по-късно се прибрал обратно в България, отишъл до столично РПУ, за да оправя документите на една от колите си и разбрал, че е обявен за издирване. Малко по-късно се превърнал и в обвиняем. "Нямам нищо общо. От 15 години живея в Словакия", натърти на няколко пъти софиянеца.

Емил Атанасов е обвинен по чл.242, ал.2 от наказателния кодекс за пренасяне през границата наркотични вещества. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева.

Днес пред съда обяснения даваше и Златко Ангелов, ром от Пазарджик, на чието име са били регистрирани дузина сим карти, намерени в Пламен Михайлов. "Децата бяха болни. Един човек от Пазарджик - Севгин ми даде 10 лв, но ми поиска личната карта. Купил е карти. Каза ми, че са 30, но май са над 100", разказа пред магистратите Ангелов.

Смуглият индобългарин бързо бе пуснат от съда, но се оказа, че няма как да се върне обратно в Пазарджик."Нямам пари, не мога да чета тук ще се загубя", смотолеви Ангелов, очаквайки да му уредят транспорт до дома му.

Коментари

Още от последните новини