Обучават доброволци как да се предпазват от трафик на хора в интернет

Обучават доброволци как да се предпазват от трафик на хора в интернет - E-Burgas.com

Безопасното използване на интернет в контекста на риска от попадане в трафик на хора ще бъде основен акцент на тазгодишната Академия за доброволци. Тя се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация "Ханс Зайдел" и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), Бургас. В Антитрафик академията ще вземат участие 59 деца-доброволци от местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе.

Събитието ще бъде открито от д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет и председател на МКБТХ - Бургас, и Камелия Димитрова - секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).

Академията ще се проведе в периода 10-12 април в хотелски комплекс "Атлантис" - Бургас. Официалното откриване ще бъде достъпно за представители на медиите и ще се състои от 16:30 ч. до 17:00 ч., на 10-ти април. С оглед капацитета на залата, ще могат да бъдат допуснати журналистите, които предварително са заявили своето желание за присъствие. Това може да бъде направено до 17 ч. на 09.04.2019 г., по електронна поща на [email protected] или на тел.: 02/807 80 50.

Академията за доброволци предоставя възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници.

Тази година обучителите от Център за безопасен интернет ще поставят акцент върху интерактивни методи на обучение за развиване на умения за превенция и реакция при онлайн опасности. Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в интернет, да овладеят стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.

Можете да научите повече за проблемите, свързани с явлението "трафик на хора" на интернет страниците на НКБТХ: www.antitraffic.government.bg и www.antitraffic.bg

За допълнителна информация, свързана със събитието, можете да се обърнете към:

НКБТХ, Добромир Петров, старши експерт, "Връзки с обществеността", мобилен: 0884 49 15 10 и електронна поща: [email protected]

МКБТХ - гр. Бургас, Росица Янева, секретар на МКБТХ, мобилен: 0885 53 26 92 и ел. поща: [email protected]

 

Коментари

Още от последните новини