Общо 28 години затвор за циганите Желязко и Ясен за бруталното убийство на клошар в Айтос

Общо 28 години затвор за циганите Желязко и Ясен за бруталното убийство на клошар в Айтос - E-Burgas.com

Общо 28 години ще лежат в затвора циганите Желязко Данчев и Ясен Стойчев за жестокото убийство на възрастен бездомник в Айтос. Желязко отнесе общо 20 години лишаване от свобода, а приятелят му едва 8, тъй като тогава бил непълнолетен. Двамата ще излежават присъдите си при първоначален строг режим.

Припомняме, че двамата отнеха живота на бездомника Асен Пуров по изключително мъчителен за жертвата начин в началото на миналата година. Те били заедно в необитавана постройка в айтоския кв. „Странджа“, където ритали пенсионера в главата, блъскали му главата в стената, с след това и го ръгали с кухненски нож.

Според съда, по време на престъплението, Ясен е бил непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимите да заплатят солидарно на пострадалите С. О.; Н. П.; В. П. и М. П., сумата от по 30 000 лева за всеки един от тях, като обезщетение за причинени неимуществени вреди, произлизащи от непозволено увреждане, като отхвърли иска в останалата част до предявения размер от 50 000.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред въззивна инстанция.

Коментари

Още от последните новини