Общинският съвет в Айтос прие всички точки от дневния ред

Общинският съвет в Айтос прие всички точки от дневния ред - E-Burgas.com

Общинският съвет заседава редовно на 30 март т.г. с дневен ред от 18 точки. Съветниците приеха отчетите за дейността общинските търговски дружества за 2016 г. - „Многопрофилна болница за активно лечение - Айтос” ЕООД, на „Айтос - Автотранспорт” ЕООД, „Генгер” ЕООД, гр. Айтос за 2016 г., „Медицински център I” ЕООД, гр. Айтос и "Авицена" ЕООД. Нито една от петте общински фирми не отчете загуба, печалбите за м.г. са минимални, стана ясно от финансовите анализи.

Съветът гласува предложението на кмета Васил Едрев за избор на упълномощен представител на Община Айтос за участие в извънредно общо събрание на акционерите на „УМБАЛ-Бургас” АД - Бургас. Д-р Паруш Парушев, управител на МБАЛ Айтос ЕООД, ще присъства на събранието и ще гласува „за” по точките от обявения дневен ред, решиха съветниците.

Приета беше бюджетната прогноза на общината за периода 2018-2020 г., в частта - местни приходи и разходите за местни дейности. Пълно мнозинство получи и предложението на кмета Васил Едрев за кандидатстване на Община Айтос, съвместно с Община Гьотеборг, Швеция, по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси 2014-2020», Приоритетна ос 4 «Транснационално сътрудничество” Процедура BG05M9OP001-4.001 «Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж». Два дни след като Съветът одобри предложението, общинската администрация внесе проектът за одобрение.

Одобрение получи и докладната записка на Зам. кметът от Мариана Димова за застраховане на имоти – частна общинска собственост. Представен беше актуален списък на общинските имоти и жилища, които ще бъдат зстраховани през 2017 г.

Открита беше процедура по приватизация на два обекта - Магазин за ел.уреди ул.”Станционна” № 49 и на Млекосъбирателен пункт в с. Пирне, както и началните тръжни цени за провеждането на публични търгове с явно наддаване.

Съветът гласува прекратяване на съсобственост между Община Айтос и юридическо лице в кв.256 по плана на град Айтос, Индустриална зона, както и продажба на земя – частна общинска собственост, на собственика на законно построена сграда в кв.98 по плана на гр. Айтос, на ул.”Георги Бенковски” № 22.

Одобрени бяха ПУП-Парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии – трасе на обект: „Кабели 1 кV от табло ниско напрежение на ТП „Златна нива” до електромерни табла пред имот 270017 и 426023, местност „Алтън тарла”, в землището на гр. Айтос”, ПУП-Парцеларен план – трасе на обект: „Елкабел за имот 276002, в землището на гр. Айтос” и ПУП-Парцеларен план – трасе на обект: „Водопровод за имот 276002, в землището на гр. Айтос”. Дадено беше разрешение за проектиране и изработване на ПУП за промяна предназначението на имот № 166020, м. „Могилата”, в землището на гр. Айтос.

След проведен конкурс, Съветът единодушно утвърди кандидатурата на Любомир Татаров за управител на общинското търговско дружество „Генгер” ЕООД – Айтос.

Коментари

Още от последните новини