Общински училища купуват нови шкафчета за близо 3 млн. лв.

Общински училища купуват нови шкафчета за близо 3 млн. лв. - E-Burgas.com

С 2 869 295 лв. ще бъдат закупени 111 хиляди ученически шкафчета от 588 общински училища. Средствата за тях са предвидени по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В новите придобивки малчуганите ще могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, както и екипи за физическо възпитание и лични вещи. Този модул бе въведен като една от мерките за олекотяване на ученическите раници.
Общата сума, която ще бъде осигурена за дейностите по националната програма, възлиза на 5 618 978 лв. Те ще бъдат осигурени от бюджета на МОН. 793 337 лв. от тях са за оборудване на стаи в 83 общински училища в полуинтернатни групи за часовете по интереси. Финансира се закупуване на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри. 
За ремонта и оборудването на учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на 8 училища, както и за осигуряване на учебни видеофилми и софтуерни продукти също ще бъдат осигурени средства.
Останалите 1 635 731 лв. са за купуване на уреди, прибори, пособия, реактиви и други консумативи за обезпечаване на експерименталната работа по учебните предмети биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда в VII и в IX клас за 1879 общински училища.

Коментари

Още от последните новини