Механото, Строителния и Френската обраха наградите в хандбал турнир

Механото, Строителния и Френската обраха наградите в хандбал турнир - E-Burgas.com

След подновяването на общинските ученически игри през новата 2020 г. в Бургас вече са ясни и първенците по хандбал. Победители в категория "8-10" клас са юношите от ПГМЕЕ и девойките от ПГСАГ "Кольо Фичето". В горната категория - "11-12" клас, шампиони станаха юношите от ПГСАГ "Кольо Фичето" и девойките от ГРЕ "Г. С. Раковски".

Общинските ученически игри продължават още тази събота и неделя /18-19 януари/ в спортна зала "Нефтохимик" с волейбол. Последните два уикенда на януари са предвидени за общинските първенства по баскетбол, които ще се проведат също в спортна зала "Нефтохимик".

Преди празничния декември общински първенци по футбол станаха училищните отбори на ОУ "Васил Априлов" за възрастова група "5-7" клас, ПГЕЕ "Константин Фотинов" при "8-10" клас и ПГ по САГ "Кольо Фичето" при най-големите "11-12" клас.

В хандбала представителите ни на областните състезания за възраст "5-7" клас ще бъдат момичетата от СУ "Димчо Дебелянов", а при момчетата - ОУ "П. Р. Славейков", които са общински първенци и по баскетбол.

През учебната 2019-2020 година в ученическите игри ще се включат общо училищни отбори от 32 училища с 253 представителни отбора и 2720 ученика, които ще премерят сили в осемте вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, лека атлетика, тенис на маса, бадминтон и шахмат.

Коментари

Още от последните новини