Общински съвет гласува Бюджет 2018 на 30 януари

Общински съвет гласува Бюджет 2018 на 30 януари  - E-Burgas.com

Проектът на Бюджет 2018 бе входиран в Общински съвет - Бургас от кмета Димитър Николов днес и най-вероятно ще попадне в дневния ред за предстоящото първо за годината заседание на 30 януари. Проектът е от 39 страници и ще бъде разгледан от абсолютно всички комисии, преди да бъде подложен на гласуване от местния парламент. 

Бюджет 2018 бе представен пред гражданите миналия понеделник от кмета Димитър Николов. Последваха две обществени обсъждания, където гражданите изказваха своите проблеми и препоръки към местната власт. Те бяха вписани в протокол, като от общината поеха ангажимент да обърнат внимание на най-разумните препоръки. 

Разработеният проект на Бюджет за 2018 година е съобразен с приоритетите за инвестиране в образование и инфраструктура и повлиян от стремежът за запазване стабилност в развитието на Общината, повишаване ефективността на публичните разходи при спазване ограниченията на фискалните правила, поставяни от Закона за публичните финанси по отношение на общинските финанси. Отчетени са и актуалните данни за очакваното изпълнение на Бюджета за 2017 година. Отразени са разпоредбите на Закона за Държавния бюджет на Република България за 2018 година 

Коментари

Още от последните новини