Общината създаде виртуална борса за свободни ИТ работни места в Бургас

Общината създаде виртуална борса за свободни ИТ работни места в Бургас - E-Burgas.com

През последните няколко години много фирми от ИТ и Аутсорсинг сектора откриха свои офиси и сформираха екипи в Бургас. В началото на декември Общината направи анкетно проучване сред тях. В него се включиха 44 компании. Заетите в тях са 1700 души, а свободните работни места над 350. За да подпомогне растежа на компаниите и да даде възможност на търсещите работа да получат обобщена информация за свободните работни места в технологичния сектор, Общината създаде нов раздел РАБОТА В БУРГАС в платформата Смарт Бургас. Той представя събраните данни от фирмите, участвали в проучването.

Новата виртуална борса има за цел да свърже кандидатите и компаниите, които имат готовност да разширят екипите си. Посочени са възможностите за работа от офис или дистанционно. По този начин бургазлии, които желаят да се развиват в сферата на информационните и комуникационните технологии, както и тези, които владеят чужди езици, могат да намерят информация за свободните работни места, изискванията на фирмите, да осъществят директен контакт с работодателите и да кандидатстват за работа.

Компаниите ще имат възможност да подават обновена информация, която ще се актуализира всеки месец. Базата данни е отворена и всяка фирма, която желае да заяви свободни работни места в Бургас, може да го направи през ел. поща [email protected].

Информацията за свободните работни места в ИТ и аутсорсинг сектора е достъпна тук:

https://smartburgas.eu/bg/rabota-v-burgas

Коментари

Още от последните новини