Община Несебър готова да посрещне зимата

Община Несебър готова да посрещне зимата - E-Burgas.com

Общинските дружества и предприятия и административни структури в Община Несебър получиха уверение, че финансирането по зимната подготовка е осигурено и са заделени целеви финансови средства за допълнителни разходи при възникване на аварийно-възстановителни работи. Кметът на морската община получи уверение , че всички общински предприятия, училищни, детски и здравни заведения са в готовност да посрещнат зимата.

При възникване на сложна зимна обстановка, приоритетни са участъците от общинската пътна мрежа,  водещи до основни инфраструктурни обекти на електрическата, водоснабдителната и съобщителна мрежа, до обекти с непрекъснат режим на производство, до населени места, останали без стоки от първа необходимост и нуждаещо се от спешна медицинска помощ население.

Поради особеностите на климата и във връзка с увеличаващия се  обем на валежите през зимните месеци, Община Несебър е готова да се снабди със специални хигроскопиращи материали, които да бъдат на разположение на „Гражданска защита“ в случаи на  проникване на вода в приземните етажи на жилищни и обществени постройки. Бе изнесена информация и за техниката, с която разполага общинското предприятие „БКСО“ и нейното използване въз основа на конкретни ситуации през разглеждания период. Стана ясно, че общината е в процедура на закупуване на допълнителна опесъчаваща машина, като се очаква новата техника да бъде на разположение преди началото на зимния сезон. Осигурени са необходимите количества инертни материали и ще се извърши  почистване на крайпътните улуци, отвеждащи дъждовната вода. 

Представителите  на „ЕВН България Електроразпределение“, „ВиК“ и „Пожарна безопасност“ отчетоха готовност за действие при възникване  на аварии или  пожари  и отлично партньорство с Община Несебър. 

По време на заседанието бе припомнено, че е необходима координация между „БКСО“, и кметовете на кметствата във връзка с почистването  на вътреселските пътища.

 

Коментари

Още от последните новини