Община Карнобат ще гони целите си през 2017 с бюджет от почти 20 млн. лева

Община Карнобат ще гони целите си през 2017 с бюджет от почти 20 млн. лева - E-Burgas.com

Приоритетите пред администрацията остават същите като през 2016, Балканският фестивал ще се състои за четвърти път

Община Карнобат ще реализира целите си през новата 2017 година с бюджетна рамка от почти 20 млн. лева, т.е. с близо 3 млн. лв. повече от миналогодишните средства. Това гласуваха днес единодушно общинските съветници на първото заседание на местния парламент тази година.

„Приоритетите остават същите като тези, които следваме и сме приели в дългосрочните планове за развитие на общината. Средствата ще бъдат разпределени в образвоание, социална дейност, инфраструктура, спорт, култура“, сподели кметът на община Карнобат Георги Димитров. Той добави, че средства ще бъдат инвестирани и в общинските пътища от четъртокласната пътна мрежа.

Карнобат остава е една от най-успешно работещите общини в Бургаска област като бюдежната рамка за 2017 година бележи значителен ръст в сравнение с миналата година, когато парите бяха 17,4 млн. лева.

Междувременно именития Балкански фестивал, който е едно от най-посещаваните културни мероприятия в общината, ще се проведе за четвърти път през лятото. Всички останали традиционни културни събития ще се реализират и през 2017 година.

Коментари