Община Бургас: Задължени сме не само да издаваме разрешителни за шатри, но и да осъществяваме контрол

Община Бургас: Задължени сме не само да издаваме разрешителни за шатри, но и да осъществяваме контрол - E-Burgas.com

Община Бургас отговори на кандидата за кмет от ДБГ Живко Табаков по повод вчерашната му пресконференция по повод предизборните шатри. Администрацията излез с позиция, че контролът на шатрите се осъществява именно от общинските власти.

Правилата в гласуваните от Общински съвет Бургас наредби за преместваеми обекти важат не само за гражданите, но и за всички представители на политически партии.

Община Бургас е задължена не само да издава разрешителни за поставянето им, но и да осъществява последващ контрол. Това се отнася както за търговски обекти, така и за предизборни шатри и маси. Контролът включва проверка дали съответният обект е с надлежно разрешително и дали квадратурата и местоположението му отговарят на предварително декларираните. Всеки териториален директор е задължен да следи за спазване на правилата на територията на центъра за административни услуги, за който отговаря.

Община Бургас отново призовава за спазване на наредбите и правилата, описани в тях. Те са приети от представителите на партиите и касаят тях самите, а не само бургаските граждани. Напомняме, че е забранено лепенето на агитационни материали извън утвърдените за целта места, както и поставянето на шатри и маси, без издадено разрешително“. 

Коментари

Още от последните новини