Община Бургас вече предлага над 30 електронни административни услуги

Община Бургас вече предлага над 30 електронни административни услуги - E-Burgas.com

Община Бургас следва неотклонно европейските принципи на доброто управление. Тя се старае по всякакъв начин да повиши качеството на административно обслужване и да облекчи своите жители, гости, от малките семейни фирми до най-големите компании, работещи на нейна територия.

През 2019 г. община Бургас предлага вече 34 постоянни електронни административни услуги и 3 временни, които се активират преди избори. Те са обособени в специален раздел в интернет страницата на общината.

Според вида им, постоянните услуги се разпределят така:

- Услуги по гражданско състояние  - 20 бр.

- Услуги по ТСУ - 4 бр.

- Услуги по общинска собственост - 5 бр.

- Услуги по икономическо развитие - 5 бр.

Специфична за административните услуги е възможността за електронна идентификация чрез няколко средства: електронен подпис, ПИК на НАП, електронна идентификация на Евротръст.

През август 2017 г. община Бургас стана първата институция в България, внедрила достъпа до електронни услуги чрез електронната идентификация на Евротръст (www.evrotrust.com). Така заявяването на услуги може да става директно от мобилния телефон, като има правната стойност на лично явяване. Плащанията са възможни както чрез класическия ПОС терминал, с какъвто са снабдени всички места за извършване на разплащания, така и чрез виртуален ПОС терминал и ePay.

 

 

Коментари

Още от последните новини