Община Бургас сменя 26-годишна дизелова трошка с нов електромобил

Община Бургас сменя 26-годишна дизелова трошка с нов електромобил  - E-Burgas.com

От администрацията ще кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ от Националният Доверителен Еко Фонд 

Община Бургас ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националният Доверителен Еко Фонд по Инвестиционната програма за климата за насърчаване използването на електромобили. Това става ясно от докладна записка на кмета Димитър Николов, внесена в Общински съвет - Бургас. 

От (НДЕФ) са отправили покана за набиране на проекти за финансиране чрез Инвестиционната програма за климата (ИПК) за насърчаване използването на електромобили: изцяло електрически превозни средства и/или хибридни електрически превозни средства.

Община Бургас възнамерява да кандидатства за доставка на нов електрически лекотоварен автомобил за нуждите на Общинско предприятие „Общински имоти”. Предвижда се новият автомобил да замени 26-годишен дизелов автомобил, с голям ежедневен пробег, който се използва за снабдяване на обектите, стопанисвани от общинското предприятие. Изчисленията показват, че годишно ще бъдат спестени около 6 т CO2 и 450 кг прахови частици и употребата на електрическото превозно средство ще донесе значителни ползи за околната среда. 

 

Коментари

Още от последните новини