Община Бургас: Продължава чистката на незаконни гаражи в "Меден рудник"

Община Бургас: Продължава чистката на незаконни гаражи в
снимка: Мартина Рангелова

Ламаринените клетки пред блок 112 ще бъдат премахнати, когато бъде направен цялостен ремонт на междублоковото пространство

Продължава чистката на незаконни гаражи на територията на целия комплекс "Меден рудник". Това отговориха от община Бургас на въпроса на e-Burgas по повод жалбата на жители на блок 112 от комплекса, които настояват ламаринените клетки пред блока им да бъдат премахнати

"Въпросните гаражи са абсолютно незаконни. Собствениците са уведомени. Общината е в комуникация с тях и те знаят, че ще дойде моментът да ги премахнат сами. Те са съгласни с това. Същевременно обаче в кметството на „Меден рудник“ е представена подписка на жители на същия този 112 бл. Те с основание се притесняват, че ако гаражите бъдат премахнати преди Общината да разполага със средствата за цялостен ремонт, това ще е опасно за тях. Който желае, може да отиде там и да се увери с очите си, че теренът е меко казано неравен и денивелацията на места е 2 метра." заявиха от община Бургас. 

От там напомниха, че през последните няколко години са инвестирани средства в поетапното благоустрояване на този микрорайон в комплекса и това ще продължи и занапред. Тази година се работи спешно тротоарите на ул. „Въстаническа“, една от основните в комплекса, които са в лошо състояние, а в някои сектори буквално липсват.

Досега в "Меден рудник" са премахнати около 4000 незаконни гаража, като в повечето от случаите това става със съдействието на собствениците. Останали са единични бройки или групички, които поетапно също ще изчезнат.

 

Коментари

Още от последните новини