Община Бургас: Няма как такситата да влизат в автогарите, стоянките са съвсем наблизо

Община Бургас: Няма как такситата да влизат в автогарите, стоянките са съвсем наблизо - E-Burgas.com

Автомобилите ще пречат на автобусите и ще създадат предпоставки за инциденти 

Няма как таксиметровите автомобили да спират на самите автогари, тъй като по този начин ще пречат на автобусите и ще създадат предпоставки са пътнтoранспортни произшествия. Това заявиха от община Бургас в отговор на питането на общинския съветник Чанко Мирчев относно недопускането на такситата до автогарите. Питането дойде след оплакване на граждани, които изпитват затруднение да стигнат до автобусите с тежките си чанти и куфари. 

От община Бургас обаче припомнят, че в непосредствена близост до автогара "Юг" има две стоянки за таксиметрови автомобили - едната до централния вход на жп гарата и една ул. "Княз Ал. Батенберг", преди входа на самата автогара. Тяхната инфраструктура е съобразена с изискванията за достъпността на градската среда. 

В същото време на паркинга на автогарата има маркирано място за спиране и престой на автомобили, превозващи лица с увреждания. Допускането на автомобили превозващи хора с увреждания се контролира от диспечера на автогарата. 

Стремежът на Община Бургас е да се засили контрола на достъп на автобусната лента към входа на автогарата с допълнително видеонаблюдение.

Коментари

Още от последните новини