Община Бургас даде подслон на семейство, останало без жилище след пожар

Община Бургас даде подслон на семейство, останало без жилище след пожар - E-Burgas.com

Ваня Николова и двамата ѝ синове Павел и Диян все още преживяват кошмарната нощ от средата на януари, когато пожар унищожи дома им в село Брястовец до основи. В дните след трагедията тримата намират квартира, която се състои от една стая. Помещението е без баня и кухня.

След злощастния инцидент мнозина помагат с дрехи и храна на пострадалите, но семейството трудно преживява в тежките условия. Затова Община Бургас предприе необходимите стъпки, за да осигури по-добро жилище за Ваня и двете деца. Тримата вече са настанени в общинско жилище, което е изцяло обновено. За да се ускори тази процедурата, Комисията по жилищно настаняване към Общинския съвет заседава извънредно за вземането на необходимото решение.

Община Бургас със свои средства направи цялостен ремонт на апартамента, в който се нанася пострадалото семейство. Жилището е изцяло обзаведено и разполага с всички необходими удобства за едно тричленно семейство.  

Изключително ценна помощ за семейството оказаха членовете на фейсбук групата "Мамите на Бургас". За кратко време тази общност направи много за подпомагането на Ваня, Павел и Диян, като им осигури телевизор, пералня, кухненски електроуреди и друго обзавеждане.

"Благодаря на всички хора, които ни помогнаха в този тежък момент. Никога няма да забравим добротата ви и ще бъдем винаги признателни. Жилището, което ни предостави Община Бургас, е много уютно и в него има всичко, което ни е необходимо", каза Ваня Николова при получаването на ключовете за апартамента.  

За подпомагането на семейството средства дариха много бургазлии. С парите самотната майка ще може да покрива първоначално таксите и текущите сметки за издръжката на дома.

Коментари

Още от последните новини