Община Бургас: Абсолютна лъжа е, че сме имали ангажимент към поддръжката на стадион „Чероморец“ за европейското

Община Бургас: Абсолютна лъжа е, че сме имали ангажимент към поддръжката на стадион „Чероморец“ за европейското - E-Burgas.com

Не сме страна и не можем да бъдем, някой се опитва да се отърве от собствената си отговорност, отсякоха от администрацията

Община Бургас не е страна и по закон не би могла да бъде страна по договори за поддръжка на спортните игрища на стадион „Черноморец“.  Обновяването им по повод Eвропейското първенство по футбол за юноши миналата година е извършено от изпълнител, избран пряко от Български футболен съюз със съгласието на ПСФК „Черноморец“ АД – самостоятелно юридическо лице. Това обявиха от общината по повод обвиненията, че администрацията в града не си е свършила работата по повод привеждането на стадиона във вид за финалите.

„Не сме участвали в никакви преговори нито за обновяването, нито за поддръжка на игрищата, тъй като стадионът е апорт на търговско дружество. Независимо от това, отправихме искане към дружеството за обсъждане на възможността поддържането да се извършва от спортните клубове, ползващи терените“, казаха още от общината.

Именно поради това будели недоумение изнесените от медиите твърдения за неизпълнени ангажименти от страна на община Бургас. „Те са абсолютна лъжа и подвеждат както обществеността, така и Спортното министерство. Затова приемаме тези твърдения като опит някой да се отърве от собствената си отговорност и да я прехвърли другиму“, категорични са от администрацията.

Коментари

Още от последните новини