Община Айтос: Нека да почистим заедно града ни!

Община Айтос: Нека да почистим заедно града ни!  - E-Burgas.com

Тази събита в Градската градина, Община Айтос организира финалното събитие по проект „Обединени трансгранични инициативи за опазване на околната среда в региона на България – Турция“.

Събитието се ще се проведе под мотото "Нека да почистим заедно града ни". Община Айтос се обръща с апел към гражданите да подкрепят инициативата.

Проектът се изпълнява в партньорство със Специална администрация на провинция Одрин, Турция. Екипът по проекта и участници в проекта от турска страна пристигат в Айтос на 27 април т.г. за участие в съвместни дейности по проекта

Заместник генералния секретар на Специализирана областна администраци - Одрин Ахмет Туран Атеш.

Мариела Гъркова - Главен експерт в Дирекция "Европейски политики и програми" на Община Бургас ще бъде гост лектор на форума по темата "Иновационни подходи за опазване на околната среда". Корай Кълавуз - инженер еколог - Дирекция "Градоустройство и околна среда" в Специална администрация на провинция Одрин, Турция ще представи опитът на Одрин в опазването на околната среда. Нурсерен Хайрула, член на екипа по проекта в Община Айтос ще презентира постигнатите резултати.

Коментари

Още от последните новини