Обсъдиха стъпките по изграждането на 4-лентови пътища между общините

Обсъдиха стъпките по изграждането на 4-лентови пътища между общините  - E-Burgas.com

По покана на Димитър Николов кметове от областта и технически специалисти обсъдиха на работна среща в Община Бургас стъпките, които трябва да се предприемат за изграждането на 4-лентови пътища между общинските центрове и областния град.

Предстои да бъдат направени необходимите проучвания, изготвяне на парцеларни планове и задействане на различни процедури.

На срещата присъства и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който даде насоки на представителите на общините как да подготвят проектите си.

Идеята за изграждането на 4-лентова пътна мрежа между областния град и общините е на кмета на Бургас Димитър Николов. Проектът се казва "Регионална мрежа Бургас" и с него ще се кандидатства за финансиране през следващия програмен период.

"Това е важен проект и всички ние трябва да работим с бързи темпове за неговото реализиране, за да може да кандидатстваме за финансиране по оперативните програми. Изграждането на една такава мрежа ще даде нови възможности за развитието на региона като цяло, в различни направления като туризъм, бизнес, здравеопазване и образование. Чрез този проект ще постигнем също по-добра свързаност между населените места и по-голяма безопасност за движението", каза по време на срещата кметът Николов.

Предвижда се паралелно с проектирането на четирилентовите лъчове, по преценка на кметовете да се проектират велоалеи и отбивки към различните малки населени места.

В най-близко време представители на различните общини заедно с експерти от Агенция "Пътна инфраструктура" ще направят обходи по места за определяне на трасетата на 4-лентовите отсечки.

Коментари

Още от последните новини