Образуваха две дисциплинарни производства по случая с танкера "Бадр"

Образуваха две дисциплинарни производства по случая с танкера
worldmaritimenews.com

По случая с либийски танкер „Бадр” и частния съдебен изпълнител Тотко Колев вече има образувани две дисциплинарни производства, като едното се обжалва пред ВКС. Това обясни председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев, цитиран от frognews.bg.

Наложеното наказание е 2 години лишаване от права, но Камарата смята, че е професионално да се изчака съдебното решение. Другото производство в процес на администриране пред дисциплинарната комисия.

Срещу частния съдебен изпълнител, продал либийския кораб, беше образувано досъдебно производство. Танкерът, собственост на либийска държавна компания, беше задържан преди повече от година, а в края на миналата – екипажът и флагът му бяха сменени. Според държавното обвинение частният съдебен изпълнител е превишил правата си, като е действал в интерес на българско дружество.

Жалбата срещу действията на Тотко Колев не е била подадена до Камарата на ЧСИ, а до Министерството на правосъдието. Така представителят на либийската страна е сезирал само министъра на правосъдието. След това Цецка Цачева е поискала образуване на дисциплинарно производство, уточни Георги Дичев, цитира bTV.

От Камарата също са извършили проверка в кантората на Тотко Колев, но заради двете разследвания подробности не могат да се огласяват, посочи Георги Дичев.

Коментари

Още от последните новини