Обрат: Ново производство срещу неизвестен извършител за свинските опашки, невинен ли е Перата?

Обрат: Ново производство срещу неизвестен извършител за свинските опашки, невинен ли е Перата? - E-Burgas.com

Ново досъдебно производство за свинските опашки край странджанското село Евренезово, е образувано от Бургаската прокуратура, но срещу неизвестен извършител. Така освен Петър Низамов, по-известен като Перата, който бе привлечен като обвиняем, а сега е и подсъдим, се издирват други лица, съпричастни към деянието. Обвиненията са аналогични с тези повдигнати на Перата, което буди редица въпроси като например дали държавното обвинение не е сбъркало човека.

Въпросът за сега остава без отговор, но така или иначе от правна гледна точка, това не пречи за разглеждането и на двете дела от съда. Що се отнася до процеса срещу Петър Низамов, днес в съдебна зала бе разпитан нов свидетел, който отрече Перата да е вързвал бежанци със свински опашки. Свидетял обясни, че афганистанците нападнали Низамов, след което групата се намесила и "обезвредила" нападателите. 

Междувременно органите на реда продължават да търсят друг ключов свидетел. Илиян Стоянов или по-известен с прякора Бореца и към момента е в неизвестност. От справка на прокуратурата става ясно, че същият е напуснал страната с джипа си още през месец декември м.г.

Съд и прокуратура все още издирват и тримата пострадали афганистанци. Преди време те са напуснали самоволно центъра в Пъстрогор, Свиленградско и към момента местонахождението им не е известно. Следа от тях няма и в останали 4 центъра за бежанци. Липсват и официални данни те да са напуснали страната.

 

Коментари

Още от последните новини