Облачно с превалявания ще е времето днес

Облачно с превалявания ще е времето днес - E-Burgas.com

През следващото денонощие над Източна България ще премине студен атмосферен фронт и за кратко ще проникне по-студен въздух. През нощта и в петък преди пладне на места, главно в източната половина от страната, ще превали дъжд, в Предбалкана и Лудогорието – и сняг.

Над Западна България ще има разкъсана облачност, през деня намаляваща временно до слънчево. През втората половина от деня вятърът чувствително ще отслабне, а до вечерта в югозападните райони и ще стихне.

Температурите слабо ще се понижат и минималните ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните – между 8 и 13 градуса. Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за март.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0 градуса, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на места, главно преди пладне ще превалява дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен северен вятър, който след пладне ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари

Още от последните новини