Обир, гонка и разпилени пари по пътя!

Обир, гонка и разпилени пари по пътя! - E-Burgas.com

Истински екшън със среднощна гонка и стотици разхвърляни банкноти на пътя се е разиграл край видинското село Раковица. Във вторник вечерта патрул на „Гранична полиция” е опитал да спре автомобил, но шофьорът и тримата му спътници изскочили от колата, тръгнали да бягат и да изхвърлят пари. На място са задържани трима от извършителите, а четвъртият им съучастник успява да избяга. Самоличността му е установена и мъжът се издирва. 


Оказало се, че задържаните са криминално проявени и само няколко часа по-рано са нападнали 85-годишен мъж в дома му. Те откраднали от него близо 19 000 лева и го заключили. 

„Сигналът за извършено тежко престъпление и грабеж срещу възрастен мъж в село Макреш е подаден в 7:45 часа. Мъжът е бил заключен и сигналът е подаден доста по-късно след извършването на престъплението срещу него. До получаването на информацията в Областната дирекция вече са били установени и задържани трима от извършителите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на ОДМВР-Видин ст. комисар Петър Коцин.

По думите му двама от извършителите са рецидивисти. „Не са употребили насилие по време на грабежа. Двама от извършителите имат и предишни подобни прояви, свързани с кражби и грабежи. Едно от лицата преди два-три месеца е излязло от затвора. Задържаните са около 30-35-годишни. Те са от село Студено буче, Монтанско”, уточни Коцин.

Тримата мъже са познавали възрастния мъж. „Преди месец и половина са правили ремонт на покрива на къщата му”, подчерта директорът на ОДМВР-Видин. „Вероятно така са разбрали къде държи парите”, допълни той.

„Извършителите към момента са задържани за 24 часа. Предстои днес да им бъдат повдигнати обвинения. Прокуратурата иска 72 часа задържане и налагане на постоянна мярка. И четиримата са с богато криминално минало”, заяви говорителят на прокуратурата във Видин Владислав Влашев.  

Коментари

Още от последните новини