Няма да спират асансьорите без телефони догодина

Няма да спират асансьорите без телефони догодина  - E-Burgas.com

След 1 януари 2017 година асансьорите без телефон няма да бъдат спирани. Това заяви в Русе зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, цитирана от "Дарик". Коментарът й е по повод изискването до края на годината всеки асансьор в страната да има телефон в кабината.

Тя уточни, че това са разговорни устройства и припомни, че нормата е приета през март 2014 година и то по искане на фирмите, които поддържат асансьорите, тъй като в повечето клетки няма сигнал.

Везиева коментира, че типично по български в последния момент се заявява, че има проблем, след като е имало двегодишен гратисен период за монтиране на устройствата.

Според нея много се спекулира с цената, която въобще не е толкова драстична. „Вярно е, че Комисията за защита на потребителите откри една оферта, която е за 333 евро без ДДС, но това е единичен случай. На сайта на КЗП ще бъде публикуван списък, така че всички ползватели да могат да видят цените и от къде да си закупят устройства.", каза Везиева.

Зам.-министърът на икономиката обяви, че около 30% от всички асансьори в страната вече имат такива телефони, но те са предимно нови -произведени след 2009-2010 г.

Коментари

Още от последните новини