НСО дава над 2 млн. лв. за "леко бронирани" лимузини

НСО дава над 2 млн. лв. за
снимка: ecblimo.com

Националната служба за охрана ще даде 2 млн. лв. без ДДС за две нови бронирани лимузини, става ясно от сайта на НСО, където е публикувана обявата за обществената поръчка. Въпреки голямата сума, която е предвидена, колите ще са леко бронирани, макар и висок клас, пише в. "Дума".

"В предмета на поръчката е включена информация, подлежаща на класификация като "държавна тайна". Нивото на класификация за сигурност на информацията е "поверително", пише в документацията. Автомобилите трябва да са фабрично нови, неупотребявани, произведени през 2016 г. Те трябва да са от една марка и модел.

Парите по сделката ще бъдат изплатени на два транша - 40% ще бъдат дадени до 25 календарни дни от сключване на договора, а остатъкът - до месец от приемането на автомобилите.

Още миналата година от НСО се оплакаха от недостиг на бронирани автомобили с каквито се возят например чуждите държавни лидери при посещенията им у нас. В края на 2012 г. НСО купи без търг за 780 000 лв. "Мерцедес S клас", който би трябвало да издържа на стрелба с гранатомет.

Коментари

Още от последните новини