Ново синьо петно върху картата на "Възраждане"

Ново синьо петно върху картата на

Местата за безплатно паркиране в близост до центъра на Бургас стават все по-малко

Зоната за платено паркиране в Бургас продължава да се разширява постепенно, като съвсем скоро ще "захапе" нова част от комплекс "Възраждане". Това ще стане, ако бъде прието предложението на зам. кметът Красимир Стойчев, който вече е входирал докладна записка.

Става дума за районът между между улиците „Гладстон”, „Сливница”, „Христо Ботев” и „Княз Борис, Стойчев припомня, че през месец април 2016 г. беше пуснат в експлоатация районът между улиците „Христо Ботев”, „Фердинандова”, „Гладстон”, „Сливница” (Подзона 20). 

"Това осезателно облекчи проблема с паркирането, регулира кръстовищата и пешеходните пространства и в момента дори се наблюдават свободни паркоместа. Същевременно се гарантира правото на живущите да ползват режима на локално паркиране в близост до постоянния им адрес. Беше преустановена практиката, намиращите се там улици да бъдат използвани, като място за паркиране от всички приходящи автомобили." мотивира се Стойчев.

Според него жителите на комплекс "Възраждане" сами поискили обхвата на Синята зона да се разшири, като не е изключено този процес да продължи и през следващите месеци. 

Друг участък, за който ще бъде разгледана възможността за присъединяване към Зоната, е отсечката на бул. „Княз Александър Батенберг” в частта, между улиците „Морска” и „Цар Симеон I”. След приключване на реконструкцията на булеварда, беше приета нова организация на движението в района, с която посочената отсечка стана еднопосочна, а ул. „Морска” беше отворена за движение от „Княз Александър Батенберг” към „Булаир”. При така създадената ситуация, вземайки предвид еднопосочността на отсечката и габаритите, съществува възможност за реализирането на места за паркиране.

Коментари

Още от последните новини