Новите линии минаха теста, автобусите били удобни и минавали на често

Новите линии минаха теста, автобусите били удобни и минавали на често - E-Burgas.com

Общински съвет ще гласува новите маршрути след успешен 30-дневен тестов период

Новите автобусни линии с № 9А, 18Б, Бо, Б11 и Б12 официални ще бъдат гласувани от Общински съвет - Бургас, след като минаха 30-дневен тестов период. За сметка на това официално ще бъдат закрити линиите с № 4, 9  и 13, които се оказаха неефективни. 

Според наблюденията от страна общинския превозвач „Бургасбус“ ЕООД на пътникопотока  в реални условия е обоснована ефективността на  предложените промени в транспортната схема, разкриването на нови автобусни линии и оптимизацията на маршрутите и разписанията. Наблюденията показват много добро покритие на градската територия и достатъчна честота на движение на превозните средства.

По искане на жителите, бяха пуснати тестово линии Бо, Б11 и Б12. Автобусна линия Б11, осигурява директна връзка на ж.к.„М.Рудник“ с ж.к.“Лазур“ и ж.к. „Изгрев“, а автобусна линия  Б12, осигурява директна връзка на зона „А“ от ж.к.„М.Рудник“ с ж.к.“Лазур“ и  ж.к. „Славейков“, като минава по  ул.“Индустриална“ и обслужва всички спирки по маршрута. 

Автобусна линия Бо е разкрита като алтернатива на линия №121,  като в определени часови интервали тя осигурява връзка на пътниците от ж.к. “М.Рудник“ и  ж.к. “Славейков“ с предприятията по ул. “Одрин“.

В същото време наблюденията показали, че двете вътрешно квартални линии с №4 и №9, както и една от основните линии №13, не са  достатъчно натоварени и не се използват активно. По предложение на превозвача, превозните средства, които обслужваха тези линии, се пренасочиха и започнаха да обслужват по-натоварените линии. 

Коментари