Новини от света за 03.06.2024

Новини от света за 03.06.2024 - E-Burgas.com

  Отказът на НПО да се регистрират в регистъра, съгласно приетия в Грузия закон за чуждестранните агенти, ще доведе до изземване на имущество и прекратяване на тяхната дейност.

 

Това заяви генералният секретар на управляващата партия "Грузинска мечта - Демократична Грузия", кметът на Тбилиси Каха Каладзе.

 

  Казахстан премахна талибаните от списъка си с терористи, за да развие икономическото сътрудничество с Афганистан.

 

Това заяви президентът на републиката Касим-Жомарт Токаев на среща с председателите на камарите на парламентите на страните от ОДКБ. Токаев нарече „активното включване на Афганистан в междурегионалните отношения“ една от стратегическите задачи на настоящия период: „Развитието на търговско-икономическото сътрудничество със съвременния Афганистан е важно и смятаме, че настоящият режим ще бъде дългосрочен фактор .”

 

Toyota Motor LLC изтегля 3864 автомобила, продадени от 30 септември 2021 г. до момента, според уебсайта на Rosstandart.

 

  Френските власти обсъждат възможността за признаване на независимостта на Палестина и са постигнали „значителен напредък“ по този въпрос, съобщи вестник Le Monde.

 

  Израел е готов да спре военните действия в Газа за 42 дни, за да освободи заложниците, но няма да откаже да продължи операцията - Нетаняху

 

  Великобритания възнамерява да пусне първия полет за депортиране до Руанда с нелегални мигранти на борда на 23 юли, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

 

  Индия не планира да изпрати високопоставени служители на конференцията за Украйна, планирана в Швейцария на 15-16 юни, пише The Hindustan Times.

 

Според изданието нито премиерът, нито дори министърът на външните работи ще отидат на конференцията в Швейцария.

 

  Петролът Брент падна рязко с почти 3% и се търгува под $79 за барел

 

  Националната гвардия на Украйна възнамерява да лиши правото на демобилизация на бивши военнопленници, завърнали се от плен преди 18 май 2024 г., което противоречи на новия закон за засилване на мобилизацията, каза депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко.

 

  НАТО и САЩ не обмислят да изпращат съветници в Украйна - Държавен департамент

Коментари

Още от последните новини