Нови разкрития: Атанаска е била уговаряна да работи като „муле” за авера на Митьо Очите – Широката?

Нови разкрития: Атанаска е била уговаряна да работи като „муле” за авера на Митьо Очите – Широката? - E-Burgas.com
Atanaska_Georgieva_21jpg Новите разкрития направи вестник  „ШОУ” . От там излязоха нови сензационни  разкрития за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие. В нея за убиец на детето майката на Атанаска посочи Антон Петров, когото визира като син на семейство от Свети Влас, ощетено с имот от Веселин Тодоров-Германеца - бащата на Алекс. Междувременно собственикът на имота Васил Петров отрече да има син на име Антон, както и че човекът от снимката, която ни бе изпратена, е на неговия син, пише "ШОУ" в нова публикация по темата.В това време съдът насрочи делото срещу обвинената в убийство Атанаска Георгиева изненадващо светкавично. Мегапроцесът е обявен в графика на Бургаския окръжен съд за периода от 19 до 22 януари, т.е. в рамките на 4 работни дни. Обвинението е за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин – чрез задушаване. 

И бургаски сайт реагира с въпросителна на бързината на магистратите, които имаха възможност в рамките на цял месец да преценят дали разследването е извършено по правилата. 

Ето че се появиха и нови версии по този случай, които, макар да изглеждат твърде противоречиви и още по-объркващи, имат едно общо нещо: в тях цари всеобща ненавист на много хора към Германеца - бащата на Алекс. 

Веселин Тодоров-Германеца е наел за делото срещу Атанаска трима адвокати, а тя ще бъде защитавана от адвокат Калин Янев. Очаква се в съдебна зала защитникът на Георгиева да направи допълнителни доказателствени искания. 

В предишна наша публикация майката на обвиняемата - Светла Колешева каза: „Вече не чувствам страх и ще говоря! Тези, които убиха Алекс, „убиха” и дъщеря ми!”. Самата Атанаска очаква насроченото за януари дело в Сливенския затвор, а дотогава нейните близки и приятели, които създадоха страница във Фейсбук: „Искаме истината за Алекс и Атанаска”, се надяват на обществен и магистратски интерес към повдигнатите нови факти. 

Въпросът 

кой е всъщност човекът от снимката 

на име Антон Петров, според мнозина е възлов в разплитането на делото. 

Роднините на Атанаска считат, че младият мъж е извършил непредумишлено убийство в състояние на афект, след което е открил и възможност да отклони уликите, като й натрие ръцете в убитото дете и я заплаши. Майката на Георгиева изрази логичното предположение, че Германеца знае кой е убил дъщеря му, но тъй като това няма да възкреси рожбата му, предпочита да мълчи. Един път, за да не „разлайва кучетата” за собствените си грехове, и втори път – за да си осигури чрез Атанаска алиби за едно последващо във времето отмъщение над истинския убиец. От дни информацията бе попълнена с нови разкрития от морския регион. До нас достигна слухът, че посоченият от роднините на Атанаска за убиец на Алекс - Антон Петров, 

се криел 

в някакво село при жена с дете. Мнозина се питат разпитван ли е мистериозният Антон, има ли той алиби за нощта на убийството и при сегашните разкрития дали някой изобщо ще се поинтересува в неизвестност ли е това лице? 

От самото начало дори най-повърхностните любители на крими истории не виждаха мотив Атанаска да е убийцата на детето. Днес много повече хора са убедени, че обвинението срещу жената е стъпило единствено на нейните самопризнания, които едва сега разбираме от нейно изповедно писмо, че е направила под страх за живота на близките си. Според написаното тя е била заплашена, бита и изнасилена от Антон Петров, който отнесъл трупа на детето в квартирата й, за да й припише греха си. По разказа на Атанаска Петров, използвайки сила, натрил ръцете й в трупа на детето и направил всичко възможно да я сплаши, че с близките й е свършено, ако проговори. Действията му според описанието в писмото на Георгиева са хаотични и объркани, като на психясал човек и навеждат на мисълта, че убийството не е било планирано, а по-скоро е станало в състояние на афект. За това свидетелстват думите на Атанаска, че Петров се вайкал с думите: „Не трябваше да става така! Исках само да го сплаша!”. В самоокайването си той сам назовава собственото си име с фразата: 

„Какво направи бе, Петров?!” 

А зад местоимението „го” е възможно да стои Германеца. 

След предишната ни публикация освен обратна връзка с Васил Петров от Св. Влас получихме сведения и от отделни герои от морския ъндърграунд. Не твърдим, че източниците са проверени, но някои от тях се препокриха, което е едно от условията за достоверност. Те казват, че преди време Атанаска става обект на внимание от много местни ъндърграунд-герои. За тях тя е удобна като провинциална и наивна жена, която могат да държат изкъсо, тъй като живее под покрива на Германеца. Казаха ни, че един от местните бабаити - Широката – авер на Митьо Очите, предложил на Атанаска да му работи като „муле”. Потвърди се, че в писмото на Атанаска тя го визира като „Фризьора”, а Антон Петров го нарича „нашия общ познат”. Според някои Антон Петров бил нещо като шофьор на авера на Очите. Та именно след като Широката не можал да склони Атанаска да работи за него, била заплашена с: „Оттук нататък ти тръгват проблемите!” и... подстригана за назидание

Това според нашите информатори се случило 2 месеца преди фаталното убийство на Алекс. 

Тази история едва ли има конкретна връзка със самото престъпление, но пък изяснява въпроса, че Атанаска е била набъркана в група опасни хора - като агне сред вълци. Тези хора до такава степен са й взели страха, че тя и до момента предпочитала да мълчи, твърдят близките й. Сестра й Евгения казва, че дори била склонна да лежи присъдата, отколкото да издаде тези хора. Ето какво още ни каза Евгения Петрова: 

„Жена от Поморие е видяла Атанаска да купува цигари на Антон Петров, докато той е бил в квартирата й” 

„Все още ми е трудно да приема цялата трагедия и всичко, което се случва покрай нея. Всичко е много объркано и абсурдно. Кой и защо си позволи да посегне на детето?! Не е сестра ми! Не познавам Германеца и обкръжението му, но, навлизайки в цялата история и кой кой е, виждам, че нещо не е наред, версията издиша. Германеца посочи и мен за съучастник, без дори да съм живяла там?! Като се разбра, че майка ми и сестра ми Северина няма как да са били там, той продължи да настоява, че майка ми била „помагала”!... И доста журналисти направиха така, че да ни изкарат най-черни, злобни, завистливи и безскрупулни кучки. Разпънаха ни на кръст, а за Германеца всичко се потулва. Много трудно накарахме Атанаска да проговори и да каже истината. Вярвахме че правдата ще възтържествува, но сме били наивни. 

За всяка нейна дума веднага се намираше обяснение и противодействие. На мен ми стана ясно, че там се прикрива някаква друга история. Всичката тази пушилка, дето се вдигна, е само параван, за да се скрият неудобни истини. Целият случай се крепи на самопризнания, взети с натиск. Атанаска разпозна по снимка полиция, който я е "посъветвал" да ги направи. 

Много хора в Поморие имат какво да кажат, но се страхуват. Има и една жена, която е видяла сестра ми да излиза навън, но от страх няма да излезе и да каже истината. Това е точно моментът, за който разказва Атанаска - когато Петров я праща да му купи цигари. Всички се страхуват и предпочитат да мълчат. За мен истината е една -Атанаска не е убила Алекс. Да, направила е своите грешки от наивност - да я съдят за тях. Това убийство не тежи на нейната съвест, но ако истината не излезе наяве, цялото ни семейство ще носи петното от това престъпление. Не знам как ще свърши всичко, но вече не вярвам на МВР – в случая със сестра ми има много потулване и натиск - нарочват те за убиец и държат да те изкарат такъв!”, заяви пред наш репортер сестрата на Атанаска Георгиева - Евгения Петрова. 
Майката на Атанаска – Светла: Полицай подсказва на дъщеря ми, че трупът е вече там!
„От страх за нас и под натиска на самите полицаи Атанаска е подписала самопризнание. Когато се отказа от него, направи го по наше настояване, но вече беше късно. Случва се нещо много любопитно в ареста: Когато я натискат да признае за трупа и Атанаска казва: „Нали сега бяхме там и трупът го нямаше!”, единият от полицаите – тя го разпозна по наша снимка, й казва нещо многозначително: „Вече е там!”... И още нещо ми направи впечатление – питали са я виждат ли се от квартирата й солниците, къде е скрила кървавите си дрехи... Това ме кара да мисля, че те са наясно, че Алекс е убита някъде навън, може би в солниците, и по-късно след убийството пренесена в кооперацията. Това е можел да направи само мъж. Защо обаче полицията неглижира всички тези разминавания?!... 

Омръзна ми да ни третират като боклуци, убийци и какво ли още не, при положение че не ние сме лихвари, не ние сме драли хора с „куки”, не ние имаме безброй коли и апартаменти, между които и взети с рекет, и въпреки това именно нас обявиха за най-ужасните хора в България! В Поморие над 10 години живяхме спокойно. Изведнъж, след тези атаки над семейството ни, тръгнаха да събират подписи да ни гонят, че ги било страх от нас. Не всички поморийци са на това мнение, но хората са сковани от страх – знаят с кого си имат работа, притесняват се да не станат обект на същата злоба, арогантност и безскрупулност и затова мълчат. Хората схващат ясно всичко, но се страхуват да свидетелстват. Поморие е малък град – ако шукнеш, трябва да бягаш от града после – ония ще ти направят живота черен! Но аз, както ви казах и миналия път, вече не се страхувам от нищо – искам истината! Убиецът се казва Антон Петров! Не съм сигурна наистина дали е син на онези Петрови, но името му е това и снимката му е тази, която публикувахте. Поемам цялата отговорност за думите си!”. 

Подготви: Еми МАРИЯНСКА
Vasil_6_Vasil_Petrov.JPGБизнесменът от Свети Влас Васил Петров: Не сме убийци! • Бащата на малката Алекс - Весо Германеца, ни направи живота черен 

Преди 14 години ресторантьорът Васил Петров от Свети Влас се предоверява на приказките на свои познати и се обръща за кредит към Атанас Желев. Официалният собственик на заложна къща „Трезор“, който е добре познат в кримисредите като жесток лихвар и сводник, съден за сводничество и рекет, принуждава Петров да представи оригиналните документи за собственост на пететажната си къща в Свети Влас, и чрез фалшификация на нотариалния акт на имота го заграбва, без да плати и стотинка на собственика.

На скъпарската сграда е приложена познатата врътка, която е добре изпитана в средите на лихварите, и къщата преминава през 2-3 ръце, докато накрая попада в тези на печално известния поморийски бизнесмен Веселин Тодоров-Весо Германеца - баща на убитата 8-годишна Алекс. Весо и Атанас си развалят „бизнес”-отношенията малко преди убийството на детето – предполага се, че причината за това е 5-етажната къща на семейство Петрови, заради която Желев е съден за рекет, а дефакто я ползва Германеца. 

Неотдавна Евгения - голямата сестра на обвинената в убийството на 8-годишната Александра Атанаска Георгиева, в постинг на личната си страница във Фейсбук се обърна към бащата на убитото момиченце, с думите: "Германец, толкова ли си тъп, та не разбра, че вярната ти дружка Атанас Желев поръча детето ти? И следващият може би си ти, ако не слушкаш. Много ли ти е важно всичко останало, та го преглътна и помогна на убиеца на дъщеря си да потули работата?", написа тя. В миналия брой на вестник „ШОУ” пък майката на Атанаска – Светла, изказа своите подозрения, че убиец на момиченцето е Антон Петров – син на пострадалия от Атанас Желев и Веселин Тодоров-Германеца – Васил Петров. По този повод възмутеният от твърденията на Светла бизнесмен потърси наш репортер, за да разкрие своята гледна точка: 

.................................... - Г-н Петров, какво ви накара да потърсите наш репортер?
- Версията, която в миналия брой на вестника беше лансирана от Светла - майката на обвинената в зверското убийство на малката Александра от Поморие Атанаска Георгиева - че убиецът на 8-годишното момиченце е моят син Антон Петров. Знаете ли какъв стрес ни причиниха думите на тази жена, която ни обвинява в убийство? Ние тъкмо се поуспокоихме, че излязохме от една дълга съдебна война, която в продължение на 12 години водихме, за да си възстановим собствеността на къщата в Свети Влас, и сега, когато си спечелихме делото и предстои да ни върнат имота, се опитват да ни вкарат в нова сага! 

Съжалявам много за детенцето на Весо Германеца, макар, че той ми направи живота черен – аз много обичам децата и много ме е жал за това невинно момиченце! Но искам пред всички да заявя, че нищо от публикуваното не отговаря на истината!

- Какво по-точно имате предвид?
- Първо – ние не сме убийци! 

И синът ми не е убиец! 

Освен това аз нямам син Антон! Младежът, който е на снимката във вестника, не е мой син - този плезльо изобщо не прилича на сина ми! Аз имам двама сина, но никой от тях не се казва Антон. Защо не се посочат трите имена на този Антон Петров, за да се разбере за кого точно става въпрос?

- Каква по-точно беше сагата около имота ви, за която споменахте по-горе?
- Преди 14 години отивам за заем при Атанас Желев, давам си оригиналните документи за собственост на пететажната си къща в Свети Влас, той и неговите авери вадят фалшив нотариален акт и ми вземат имота, а 1 стотинка не са ми дали за него! 12 години аз се боря... Но успях! Вече нямам никакви проблеми – върнах си къщата. От 6 месеца аз съм спечелил делото - имам окончателното решение на Върховния съд. 

Vasil_13_Veso_Germanetsa.JPG
Алекс с родителите си – Ева и Веселин Тодорови 

Сега Веселин Тодоров – Германеца, който през тези години ползва имота, се крие – мисли, че ще се спаси. И вчера дори не дойде на делото, за да ми изкарат изпълнителен лист. Сега ние претендираме за 260 хиляди лева пропуснати ползи, но той твърди, че е правил подобрения за 90 хиляди лева! Какви подобрения е правил, като къщата вече е скапана, а когато я взе, тя беше чисто нова - тъкмо бяхме я довършили – навсякъде с мрамор...! Ще му искам и наем за 6 месеца за цялата къща - за времето, откак съм спечелил делото на последна инстанция!

- А Германеца за какво използваше вашата къща през тези години?
- Зиме и лято той я използваше като хотел, а къщата е запечатана от 2002 г. от Апелативния съд. Германеца имаше право да ползва за лични нужди само първия етаж, но той даваше под наем цялата къща, която при това беше запечатана! 

- Явно, че твърде ожесточена е била борбата ви с Веселин Тодоров, и, въпреки огромните перипетии, през които сте минали, най-после успяхте да си възстановите имота. Разкажете накратко за изпитанията, на които бяхте подложени?

- Германеца ме е удрял пред съдия

заради което го осъдиха на пробация, но въобще не искам да се занимавам с него и не искам моето име да бъде свързвано с неговото! Весо Германеца има 30 запорирани имота и 17 леки коли! Нека той да си бере ядовете, нали знаете: кой каквото си е надробил, да си го сърба! Атанас Желев пък има 40 искови молби – 40 човека ги съдят, а още може би 100 са изтървали сроковете...

- Но откъде се появи тази версия, че ваш син, който според Атанаска Георгиева и майка й Светла се казва Антон Петров, е убил малката Алекс?
- Няма никаква версия, това е нещо измислено! Аз и моето семейство не познаваме нито Атанаска, нито майка й, нито пък знаем къде живеят. До смъртта на малката Алекс дори не бяхме чували за тези жени. Ние от толкова години сме във война с Германеца, той ме е удрял пред съдия-изпълнител, две лодки ми е палил, а синът ми ще ходи у тях?! Как си го представяте това нещо? Това вероятно са измислици на някой, който се надява на нещо...

- Германеца ли имате предвид, че е сътворил тази теория - за да ви вкара в беля и да отложи връщането на имота ви? 
- Не знам кой е измислил това нещо, но си е жива измислица! То въобще не е вярно, но чрез него Германеца се надява да ме вкара в нова сага! Той умишлено не ми освобождава къщата, и сега измисли тези глупости, за да може да проточи във времето връщането на имота. Къщата ми е много голяма и на година той печели от нея 70 000 лева! Смятайте през 12-те години за каква сума става въпрос!

- Майката на Атанаска Георгиева – Светла, твърди, че дъщеря й няма мотив да убие Александра, докато вашият син има такъв мотив...?
- Какъв мотив имаме ние?! Че ние сме си взели къщата? Каквото е трябвало, ние вече сме си го взели! Аз съм си спечелил делото и ако не утре, след 5 дена или след 30 дена ще си вляза в къщата! След толкова години ядове, сега трябва ли да се набутвам зорлем в нови дела? Весо Германеца въобще не ме интересува – на мен ми мина животът с неговите простотии, нови не ми трябват!

- Според майката на Атанаска напрежението и унижението, които ви е нанесъл Веселин Тодоров покрай къщата ви, не се забравят, и те са станали причина синът ви да иска да му отмъсти...?
- Няма логика нашето семейство да чака цели 14 години за въпросното отмъщение. И, когато вече всичко сме си върнали, да тръгнем да търсим мъст?... Не, нещо не се връзват нещата – твърде късно е... 

- Има едно схващане, че Веселин Германеца знае кой стои в основата на убийството на неговото дете. Как мислите – основателно ли е това твърдение?
- Весо Германеца си знае най-добре – него питайте! 

100 % съм сигурен, че той знае! 

Само като направите сметка колко имота и колко коли е взел от различни хора, ще разберете колко врагове има! Най-малко 300 човека са изгорели от него! 

Едно интервю на Марина ШИВАРОВА

Източник: БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини