Нови правила за работата на депутатите

Нови правила за работата на депутатите - E-Burgas.com

Нови правила за работата на депутатите. От днес всеки народен представител ще влиза в сградата на парламента само срещу зелен сертификат. Тази седмица първата комисия е насрочена за вторник, а пленарните дебати започват в сряда. Очаква се тогава да бъде и най-напрегнато заради новите изисквания. Хората, които не са преболедували или нямат ваксина, ще могат да се тестват за своя сметка във фургони, разположение до входовете на сградата.

Две мобилни лаборатории ще са на разположение на депутатите, след въвеждането на новите изисквания за влизане в сградата на НС.

„Администрацията на НС направи всичко, което се изискваше от нея, за да може да стане възможно тестването пред сградата. Създадени са условия за проверка на зелените сертификати на входовете на НС, чрез мобилни устройства. Именно те ще са натоварени с контрола на документите. Тестовете са с валидността, определена от здравните власти”, обясни Теодора Димитрова от пресцентъра на институцията.

Народните представители сами ще са заплащат сумата за тестовете си, докато тестовете на администрацията в сградата на НС и на журналистите ще бъдат поети от бюджета на НС.

 

Коментари

Още от последните новини