Нови пари по програмата за саниране - евентуално през 2019 г.

Нови пари по програмата за саниране - евентуално през 2019 г.  - E-Burgas.com

Докато не бъде изчерпан ресурсът по Програмата за саниране, най-вероятно няма да предложим нови средства. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде actualno.com.

„Разписахме и внесохме в НС нови правила за Националната програма за енергийна ефективност. Очакваме дебати по програмата. 2018 г. и 2019 г. трудно ще приключим със сградите, които понастоящем са одобрени с подписани договори от Българска банка за развитие. 2018 г. ще реализираме още сгради с ресурса, който имаме гарантиран. Негативът по програмата, който се насади по политически и други причини, не ни дава оптимизъм да ви кажа точно каква ще е сумата през бюджета през 2018 г.“, коментира Нанков, цитиран от Фокус. По думите му догодина ще изпълняват поне още 700 сгради.

„Няма да успеем да ги изпълним с настоящия ресурс. Имаме да разходваме над 1,5 млрд. лв. Това е ресурсът за 2018 г. от този, който имаме понастоящем. Докато не бъде изчерпан ресурсът, най-вероятно няма да предложим нови средства. 606 в момента са сградите в процес на реализация. Програмата я влачим вече трета година на етап изпълнение. Въвели сме в експлоатация 709 сгради. Ново финансиране евентуално ще има през 2019 г. Убеден съм, че тези, които критикуваха програмата, сега ще бъдат нейни големи защитници“, каза още Николай Нанков.

Коментари

Още от последните новини