Нови образователни инициативи стратираха в Несебър

Нови образователни инициативи стратираха в Несебър - E-Burgas.com

Образователните заведения в Община Несебър постоянно се стремят да развиват и обогатяват своите обучителни програми, съобщават от местната администрация. Активността им е свързана с разработване на собствени или включване в национални инициативи, чрез които децата да придобиват нови знания или да доказват своите възможности в съревнование с други учебни заведения. Преди дни децата от IV-та група „ Мечо Пух“ при ДГ „Калина Малина“, посетиха историческия музей на гр. Несебър. Посещението бе част от обучителната програма на групата свързана с опознаване на родното място и неговите забележителности, и бе на тема: „Моят любим роден град Несебър“. 

Малките посетители с интерес изслушаха увлекателната беседа на екскурзоводите, които им разказаха древната история на Несебър, показаха им най-забележителните находки от периода на античността, разказаха за прекрасните икони в криптата на музея. Екскурзоводите провокираха интереса на децата, като им задаваха въпроси и предизвикваха диалог.На тръгване малките гости поздравиха персонала на музея с песен и стихотворение, посветени на родния град Несебър. 

По същото време седемдесет възпитаници на най-голямото училище на територията на общината - „Любен Каравелов“ имаха възможност да се включат в първия предварителен кръг на състезанието по Български език и литература, „Стъпала на знанието” , което се организира по едноименната Програма на Сдружение „10 книги”. Състезанието се провежда в два предварителни кръга и финал, и е предназначено за ученици от V и XII клас. В първия предварителен кръг учениците работиха върху тестове с разнообразни задачи с избираем и открит отговор, структурирани върху учебното съдържание от предходната учебна година. Вторият предварителен кръг ще бъде през пролетта и ще провери уменията на състезателите в писането на текст. Право на участие във финалния кръг на състезанието ще имат тези участници, които са показали максимален резултат от двата предварителни кръга. 

Коментари

Още от последните новини