Нови 6 случая на коронавирус у нас

Нови 6 случая на коронавирус у нас - E-Burgas.com
БГНЕС

Шест са новите положителни проби за коронавирус в България, съобщи на редовния брифинг на шаба директорът на ВМА генерал майор Венцислав Мутафчийски. Пет от пробите са от ВМА, една от болница "Св. Наум". Така заразените у нас, заедно с двамата починали съпрузи са общо 37 от началото на първия потвърден случай, уточни генералът.

Възрастовите групи са различни, както и случаите не са свързани задължително помежду си. Само 9 от пацинтите във ВМА са с оплаквани я и се лекуват там. Един е настанен в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", това е случаят от "Св.Наум", който е бил преместен там. Петима са в белодробната болница, ако се окаже при тях първа отрицателна проба, ще бъдат прехвърлени под домашна карантина. Три случая има в Плевен, 2 в Габрово, каза Мутафчийски. 149 хиляди са случаите в света. Следим положението в Гърция, изграждаме математически модели, за да видим как ще се развият нещата при нас. Все още сме долу ниско в кривата, допълни той.

Припомняме, че след продължителна реанимация днес в 10.30 сутринта е починал 74-годишният мъж, заразен с коронавирус, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8-ми март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни. Починалият е съпруг на първата жертва на коронавирус у нас – 66-годишната жена, която беше приета един ден след него в много тежко състояние. Въпреки всички усилия на лекарите, те не успяха да се преборят за нейния живот.

Коментари

Още от последните новини