Нова спортна звезда на хоризонта: Енергичен турнир по силов многобой привлече внимание в Бургас

 Нова спортна звезда на хоризонта: Енергичен турнир по силов многобой привлече внимание в Бургас - E-Burgas.com
Снимки от събитието

 

В Бургас, пред басейн “Арена Армеец” се проведе изключителен турнир по силов многобой, който привлече някои от най-добрите атлети в страната. Събитието, организирано Красимир Атансов , Огняна Вълканова и подкрепено от община Бургас, “Арена Армеец” , пожарна безопасност Бургас, Лайф Хоспитал, д-р Базарова, завод “Победа”,  Делта Гард, добавки ProGen, Председателя на БФСА,  Никооай Иванов който осигури млечни продукти за всички присъстващи и др., събра множество участници и зрители, нетърпеливи да видят впечатляващите подвизи на силата. А каузата беше в помощ на деца в неравностойно положение под наслов “Първи Юни за всяко дете”. Бяха събрани средства които отидоха е Център за социално подпомагане Бургас. 

Сред участниците се откроиха имената на няколко изключителни атлети. Станислав Стойков, 28-годишен бивш ръгбист, сега опитен състезател в силовия многобой и Спортист на БФСА, впечатли с амбицията и мотивацията си. Стилян Карчев, на 44 години, също бивш ръгбист и настоящ аматьор в силовия многобой, обяви, че планира дебюта си в БФСА през 2024 г. Кольо Лаловски, 18-годишен бивш културист и фитнес състезател, показа изключителна страст и желание за успех, като шампион на аматьори в силовия спорт.

Един от най-забележителните участници беше Динко, 33-годишен трибоец с множество постижения и първо място в състезанията. Той е известен със своята чест и уважение, както и със забележителните си умения като силов атлет.

Други забележителни имена включваха Пламен Проданов, 18-годишен младеж, който тренира под ръководството на Божанка и се смята за обещаваща надежда в силовия спорт, както и Иван Петров и Симеон, и двамата от Сарафово, които тренират Street Fitness в Борис Академия.

Състезанието включваше пет дисциплини: теглене на 18-тонна пожарна кола, логлифт 60/100 кг, носене на кобилица 250 кг, обръщане на гума 300 кг и мъртва тяга с автомобил 200 кг. Всичко се проведе под строгия контрол на съдиите Илия Тотев, Борис Величков, Росица Коева и Борис Димитров, с подкрепата на Божанка клуб.

Борис Димитров от Борис Академия беше пряк гост и активно участваше в организацията. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини