НОВА СХЕМА В ИНТЕРНЕТ: Плащаш за маска и ръкавици, а получаваш… парцал или зарядно

НОВА СХЕМА В ИНТЕРНЕТ: Плащаш за маска и ръкавици, а получаваш… парцал или зарядно - E-Burgas.com

Нова измама при продажба на предпазни медицински средства в интернет. Търговци се възползват от паниката около коронавируса и заблуждават потребителите с фалшиви обяви за маски и ръкавици, сигнализират зрители на NOVA, които са станали жертви на измамата. Можеш ли да поръчаш ръкавици, а получиш …парцал или кабел за телефон? Проверката е на Георги Георгиев.

В търсене на защитни средства срещу коронавируса, жена попада на атрактивна обява в интернет. Поръчва две кутии със 100 броя латексови ръкавици. „Цената беше 10 лв. на кутия, привлече ме това, че бяха добра бройка – бих могла да защитя семейството си, дори в работата си бих раздала“, казва тя.

При отваряне на пратката обаче остава неприятно изненадана. „Отидох да си взема поръчката и там получих в пакет зарядно устройство за мобилен телефон“, разказва потърпевшата.

Така разбира, че е измамена. Предпочита да остане анонимна. „Не съм очаквала точно с такава стока да се възползват, защото това е цинично в този момент, в който се намираме. Ръкавиците са ми от първа необходимост, няма никъде по аптеките. Имам деца, семейство и бих могла да ги предпазя с тях, почувствах се измамена“, казва тя.

Деница Костова също е потърпевш потребител. „Поръчах латексови ръкавици – 2 кутии по 100 броя – за цена 10 лв. кутията – т.е. по 10 ст. бройката ръкавици. Получих хавлиена кърпа. Вижда се, че вътре са парцали. Няма нужда ги вадя. Веднага догоних служителя като предположих, че може би са объркали пратката ми, но човекът каза, че няма как да ми възстановят парите след като съм платила с карта онлайн“, разказва тя.

 

Коментари

Още от последните новини