Нова програма променя социалния статус на младежи

Нова програма променя социалния статус на младежи - E-Burgas.com

Областният информационен център, съвместно с Български Червен Кръст – Бургас даде начало на поредица от информационни срещи в Бургаска област. Инициативата е част от националната кампания „Заедно за съпричастността“, която мрежата от 28 Областни информационни центъра ще изпълнява в цялата страна.12272937_987379804655346_983759185_n

Кампанията е насочена към  уязвимите групи и възможностите, които Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г, им предоставя.

През периода на протичане на инициативата всички трайно безработни младежи ще получат нужната информация за личностното им развитие, докато Червения кръст ще раздава храни по оперативна програма за храни, която е финансирана от фонда за европейско подпомагане на нуждаещите се лица. Тези лица ще получат и информация как биха могли да отидат в бюрата по труда и да попитат и потърсят възможности за сменяне на техния социален статус. По този начин всички ще научат къде и как биха ли могли да се включат в европейска програма, която  дава възможност да получат обучение или работа.

 "Програмата на кампанията е насочена не само към крайно бедните и нуждаещи се хора от храна и дрехи, а и към младежите до 29 годишна възраст, които трябва да се включат в пазара  на труда. За тях е предвидена възможност за стажуване и обучение по време на работа при даден работодател. По този начин конкурентоспособността на младежите ще се повиши, защото ще имат шанс едновременно да учат и работят, което ще доведе и до натрупване на ценен професионален опит, необходим за заемане на свободи работни места, заявени от работодатели",  поясни  управителят на ОИЦ-Бургас Евелин Кузманов.

Кампанията ще продължи и в останалите бургаски общини.

Коментари

Още от последните новини