Нова пожарна за близо два милиона лева правят в Карнобат

Нова пожарна за близо два милиона лева правят в Карнобат - E-Burgas.com

Близо два милиона лева отделя държавата за изграждането на нова сграда за пожарната в Карнобат. Предвид лошото състояние на сега съществуващата база, спешно се търси изпълнител на обществената поръчка. Тя е обявена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Стоителството на нова пожарна е наложително, тъй като и към настоящия момент, огнеборците в Карнобат са настанени в сграда на повече от 120 години. „Дълго време министерството на вътрешните работи нямаше възможност да осигури необходимите средства, дори за ремонт. През последните две години бяхме достатъчно активни, подготвихме всички необходими документи. Сега очакваме чисто новата сграда“, казва пред Дарик радио комисар Васил Василев, директор на РД ПБЗН - в Бургас.
По план базата ще отговаря на всички европейски изисквания.  
Пожарната в Карнобат осигурява защита на населението от бедствия и аварии в две общини-Карнобат и Сунгурларе, в които живеят над 40 000  души.
Предложения от кандидатите ще се приемат до 29 септември. Офертите ще бъдат отворени на 2 октомври т.г. Срокът за изпълнение на поръчката е по предложение на участниците, но не по-дълъг от 18 календарни месеца.
 

Източник: Дарик радио

Коментари

Още от последните новини