Нова модерна сграда изниква между Магазия 1 и Морска гара (снимки)

Нова модерна сграда изниква между Магазия 1 и Морска гара (снимки)  - E-Burgas.com

Конгресният център на Черно море ще бъде свързан с вълнолома 

Конгресен център на стойност 15 млн. лв. без ДДС (близо 18 млн. лв.) ще бъде построен в зоната за обществен между строящата се в момента Магазия 1 и Морска гара на пристанище Бургас. Идеята е да бъде изградена модерна, емблематична сграда за конгресен и научноизследователски център за контрол и изследване на Черно море, заложена в концепцията на Общия устройствен план на Бургас за отваряне на града към морето, преобразяване на крайбрежните промишлени зони и превръщането им в обществени сгради и пространства. 

Сградата се отличава от останалите обекти в района (Морската гара, "Магазия 1"), като същевременно се вписва в общия характер на зоната и носи своя индивидуализъм, казва арх. Ивайло Мишев, управител на АТМ, проектант на сградата за градът.bg 

На партера ще има входно фоайе , информационен деск и бюфет, а основен акцент е многофункционалната експозиционна зала. На първия етаж ще са разположени офисите към администрацията на партерно ниво с вертикална връзка, офис зона с кухня, склад, сървърно и основно обслужващи помещения към залата на партера. На втория етаж има 2 зали с възможност за обединяване, офис към научноизследователския център, тераса с пасарелка, която стъпва на вълнолома, а в отвореното пространство към атриума има кафене с прекрасна гледка към морето и остъкляване. На последния етаж ще има панорамен ресторант. Тъй като е разположен на покривно ниво, има самостоятелен достъп от главното фоайе на сградата, с изглед към морето и пристанището

На първия етап ще се изпълниха сградата и озеленяването около нея, на втория – пешеходният мост към вълнолома, а на третия ще се достави оборудването.
От сградата ще се виждат Морското казино, Централният плаж, корабите, приближаващи пристанището, а самата сграда ще е видима отвсякъде в зоната.

Галерия
Коментари

Още от последните новини