Нова институция поема знаците и пътищата

Нова институция поема знаците и пътищата - E-Burgas.com

Растящият брой на пътните инциденти е основната причина за внасянето на промени в Закона за движение по пътищата. ГЕРБ има идея този закон да бъде разделен на три изцяло нови закона, съобщава Дарик. 
 
На срещата при премиера Бойко Борисов преди седмица бяха набелязани три основни проблема, заяви пред БНР Станислав Иванов от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента. "Това е знакът преди видеокамерите, за наркотичните вещества и отмяната на едно тълкувание, което касае присъствието или неприсъствието на контролния орган по пътищата, когато се издава електронен фиш", обобщи наложителните промени той.

Ще има изцяло нова институция към Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), която ще се занимава със знаците, с пътищата, с пътните настилки, с тяхното състояние, както и с това дали знаците са правилно или неправилно поставени, подчерта Станислав Иванов. Камерите в автомобилите, които заснемат контролните органи на пътя, по какъв начин те осъществяват този контрол, как се води разговорът между контролните органи и шофьорите, остават. Тези автомобили ще бъдат със специални знаци, че има видеоконтрол", обясни още Иванов.  

Коментари