Нов съдия встъпи в длъжност в Апелативен съд - Бургас

Нов съдия встъпи в длъжност в Апелативен съд - Бургас - E-Burgas.com

Илияна Балтова е новият съдия в  търговското отделение на Апелативен съд - Бургас. Магистратът официално встъпи в длъжност днес след проведена тържествена церемония, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Зам.-председателят на Апелативен съд - Бургас Златинка Иванова поздрави съдия Балтова с добре дошла и изрази задоволство от факта, че в търговското отделение на съда ще има нов титулярен член.

 „Повече от година това отделение се подпомага от командировани колеги от Окръжен съд - Бургас, което затруднява работата и  на двете съдилища. Пожелавам на съдия Балтова да работи все така с желание, да прилага законите на Р България и да спазва етичния кодекс на българските магистрати,  с което да допринася за издигане авторитета на съдебната система“, каза съдия Иванова.

От своя страна съдия Балтова изрази надежда  да успее бързо да се адаптира  и да  добави стойност към успехите на  Апелативен съд - Бургас.

Назначаването на съдия  Илияна Балтова е в изпълнение Решение на Висшия съдебен съвет от заседание  проведено на 7април 2016 г.

На основание чл. 160 , във вр.с чл.163 ал.3  от Закона за съдебната власт кадровият орган  повишава Илияна Балтова- съдия в Окръжен съд - Бургас в длъжност „съдия“ в Апелативен съд -Бургас – търговско отделение с ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Съдия Балтова има 17 години стаж в органите на съдебната власт. Била е съдия в 9 години съдия в  Районен съд Бургас, а от 2010 г.  е съдия по търговско и гражданско право в Окръжен съд - Бургас. Илияна Балтова е един от най- компетентните съдии в Бургас по Европейско право. През 2013 г. е командирована за стаж в ЕСПЧ в рамките на програма по Норвежкия механизъм.

Била е кандидат за съдия в ЕСПЧ в Страсбург, Франция.

Коментари

Още от последните новини