Нов паркинг и тротоар за блок 111 в "Меден рудник"

Нов паркинг и тротоар за блок 111 в

За нов паркинг и ремонт на десния тротоар на ул. "Въстаническа" настояват жителите на блок 111 в бургаския комплекс "Меден рудник". Те са се обърнали към общинския съветник Пеньо Мечков, който от своя страна е входирал докладна записка в Общински съвет - Бургас, в която настоява исканията на гражданите да бъдат изпълнени. 

Той припомня, че строително-монтажните дейности по саниране на блока са приключили и в момента околоблоковото пространството е много прашно и неугледно, което значително влошава условията за обитаване. Блокът е разположен на главна пътна артерия – ул. „Въстаническа“ и единствения пешеходен маршрут до автобусния терминал е по тротоар, по който няма габарит да върви пешеходец или майка с детска количка.

Той настоява ресорното звено – дирекция „Строителство“ в общинска администрация да предвиди финансов ресурс в програмата за ремонти през 2018 година, с който да се изгради паркинга пред бл.111 и да се ремонтира тротоара по ул. „Въстаническа“, с оглед недопускане на инциденти с пешеходци по тази силно натоварена пътна артерия. Искането е подкрепено с подписка – около 100 подписа на живущите в блока.


 

Коментари

Още от последните новини